Köpevillkor

Priser
Alla priser på XLgodis.se anges i Svenska eller norska kronor beroende på var du befinner dig, de benämns SEK och NOK, också i utcheckningen. Som standard anges alla priser (förutom där det specifikt sägs annat) inklusive svensk moms. Om du till exempel är inloggad som en Norsk kund anges priserna exklusive moms. För kunder utanför EU är eventuell införselmoms och tullavgift upp till mottagaren att betala.

När du lagt en godkänd beställning så erhåller du ett e-postmeddelande som gäller som orderbekräftelse. Tillsammans med din leverans får du också ett papperskvitto. Om du inte fått en orderbekräftelse inom 30 minuter, vänligen kontrollera att du uppgett riktig e-postadress och meddela oss vid fel för att få en orderbekräftelse skickat på nytt.

Hur betalar jag?
Du betalar när du checkar ut och kan använda dig både av Kort som Visa och Mastercard eller checka ut med Klarna (faktura, konto eller delbetalning).

Personuppgifter
Vi behandlar alla personuppgifter som du lämnar i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL 1998:204). Vi garanterar att inga uppgifter om dig säljs eller används till reklamutskick från tredje part, utan endast används av XLgodis.se. Din e-postadress och ditt mobilnummer används till orderbekräftelsen samt till övrig information om din beställning. Vi förbehåller oss också rätten att i vissa fall göra reklamutskick om du inte angett att du inte vill ha dessa. Vill du göra ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret ber vi dig kontakta vår kundtjänst (Se information under Kontakta oss).

Om du är under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd att beställa hos oss. Alla försök till bedrägeri polisanmäls.

Leveranser

Leveranser till Norge.

Leveranstid till Norge är 1-5 arbetsdagar. Din order skickas med UPS och du får spårbart kollinummer skickad till din e-post.

Om du handlar från Norge så slipper du moms och tull på alla köp upp till 350kr, inklusive EU frakt på 20kr.

Om du önskar att handla mer av våra kvalitetsprodukter än den avgiftsfria gränsen så gör du det helt enkelt genom att göra en ny beställning.

Vår fraktkostnad är i 2 delar (EU frakt och frakt inom Norge via UPS) för att du skall kunna handla så mycket som möjligt, så billigt som möjligt.

 • EU frakt ligger alltid på 20 SEK, och du kan därför handla hos oss för upp till hela 330 NOK per beställning, utan att tull och moms tillkommer.
  XL Godis bjuder på EU-frakten!
 • EU frakt påverkas inte av vikt. EU Frakt är frakten från Sverige till Norge
 • Frakt med UPS inom Norge tillkommer och viktbaserat: (Inkl EU-Frakt)
  0-6 kg = 78 NOK
  6,1-12kg = 95 NOK
  12,1-15 kg = 119 NOK
  15,1 – 20 kg= 139 NOK
 • Frakt med UPS inom Norge räknas INTE med i 350-kronorsregeln.

 

Leveranser till Sverige

För order som vi mottagit betalning före klockan kl. 12.00 skickas från oss som regel nästkommande vardag och levereras inom 1-3 vardagar (normal leveranstid är nästkommande vardag). Vi levererar produkterna som Mypack Collect och du får därmed full försäkring samt spårbart kollinummer på din leverans. Du kan även välja att bli aviserad via SMS. Observera att Postens liggtid är 14 dagar från det att paketet anländer till ditt utlämningsställe.

Frakt med UPS
1-10 kg = 59 SEK
10,1-15 kg = 99 SEK
15,1-20 kg = 109 SEK
20,1-30 kg = 139 SEK

Ej uthämtade paket
Det är upp till kunden att ange en giltig och korrekt leveransadress. Om XLgodis.se får tillbaka ett paket som skickats till fel adress eller inte hämtats ut är kunden ansvarig för att betala en extra frakt på 150 kr (ej subsidierad) för returen av paketet. Postens liggetid är 14 dagar från det att paketet anländer till ditt utlämningsställe.

Försenad leverans
Om vi inte kan skicka din beställning inom 3-4 vardagar så meddelas du via e-post. Om du inte godkänner ny föreslagen leveranstid så har du rätt att häva köpet utan någon kostnad.

Garanti & anvisningar
XLgodis.se kan ej ta ansvar för eventuell överkänslighet mot en eller flera ingredienser i en produkt. Om du är osäker på vad produkten innehåller, kontakta vår kundtjänst innan beställning eller kolla produktens innehållsförteckning.

Konsuments (privatperson) ångerrätt vid distansavtal
Vi följer Konsumentverkets rekommendationer för e-handel. Konsument har på sin sida lag om konsumentskydd vid distansavtal m.m. Den närmare anger, i vissa fall rätt att frånträda ett köp genom att lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av denna.

Reklamation/Ångerköp/Avbeställning
Mottagaren är ansvarig för att kontrollera att leveransen och produkterna är oskadda i samband med mottagande av paketet. Vid eventuella problem med paket eller saknade varor så måste ett skriftligt meddelande skickas via vårt kontaktformulär inom skälig tid.

För reklamationer, ångerköp och avbeställning, se vår sida för returhantering. Vid godkänd reklamation/hävning av köp så återbetalar vi summan för din beställning inom 14 dagar.

Tvist
Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist.

Övrigt
Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för tryckfel, leverantörers prishöjningar, ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. samt för slutförsäljning. De uppgifter som lämnas härigenom utgör inte någon utfästelse om användbarhet, lämplighet, garanti m.m. annat än där det är direkt angivet. XLgodis.se förbehåller sig rätten till ändring av samtlig information utan föregående avisering.